Lappuddens Friluftscenter Höga Kusten
Världsarvsleden
Världsarvsleden  i  Höga Kusten

Världsarvsleden i Nordingrå

Världsarvsleden är en lokal led på Nordingråhalvön i Kramfors kommun Höga Kusten som ansluter till Höga Kustenleden, mitt i världsarvet Höga Kusten.

 

”Världsarvsleden” är totalt ca 10 mil lång och löper som en orm mellan Nordingrås otaliga små byar. Den följer mestadels gamla vägsträckningar och stigar genom skog och över brukad mark, och som start– och slutpunkter räknas allmänt byarna ”Främmerveda” och ”Mädan”, den senare vid sjön Vågsfjärden i centrala Nordingrå. Världsarvsleden är orangemarkerad i terrängen, och under vandringen kan man hitta informationsskyltar och vägvisande pilar med bynamn. Leden bildar inte ensam en rundtur, men följer man Höga Kustenleden mellan byarna Mädan och Främmerveda förbi Lappuddens friluftscenter bildar den en enda sammanhållen sträckning på Nordingråhalvön.

 

Världsarvsleden är passande om man vill vanda i världsarvets kärna och se Nordingrås vackraste vyer och pittoreska platser. Tack vare att leden till stor del följer och korsar små vägar kommer man lätt till och från de olika etapperna som är lämpliga dagsutflykter. Lappuddens Friluftscenter är en lämplig bas för er som vill göra dagsutflyckter!